Les amis de la vie

Кои са най -добрите видове упражнения за астма?

Упражнението може да помогне за подобряване на симптомите на астма в дългосрочен план, в допълнение към подобряването на цялостното здраве.

Някои форми на Упражнението имат потенциал да причинят възпаления на астма, което води до хрипове или стегнатост на гърдите. Хората обаче могат да избегнат симптоми или астматични атаки, като използват специфични техники и участват в подходящи дейности.

Докато астмата на човек е под контрол, упражненията могат да им предложат много ползи за здравето.

В тази статия разглеждаме как да останем в безопасност, докато спортуваме с астма и какво да знаем за астма, предизвикана от упражнения. Ние също така предоставяме съвети как да избягваме усложненията на астмата.

Може ли да упражнява помощ при астма?

Като цяло упражненията предлага много разнообразни ползи за здравето, като подобряване на здравето на сърцето, засилване на психичното здраве и намаляване на риска от много здравословни състояния.

Хората с астма могат да забележат и други специфични ползи за здравето, включително:

 • Подобрена функция на белите дробове, която изгражда цялостна издръжливост и намалява Времето, което е необходимо на човек да се почувства без дъх
 • Загуба на тегло, което може да намали риска от астматични атаки
 • Подобрена функция на имунната система, което намалява риска от горната дихателна дихателна дихателна дихателна дихателна дихателна дихателна скорост Инфекции, които могат да предизвикат симптоми на астма
 • https://harmoniqhealth.com/

 • Подобрено настроение и намаляване на стреса, което може да намали симптомите на астма

Други ползи от упражненията включват:

 • Повишени нива на енергия през целия ден
 • Стабилизирани нива на кръвна захар
 • Защита за мозъка от болест, свързана с възрастта
 • Укрепени кости и мускули
 • Намален риск от определени ракови заболявания
 • Подобрен сексуален живот
 • Подобрено качество на съня
 • Намален риск от сърдечни заболявания
 • Помогнете на човек да се откаже от тютюнопушенето

Кои видове упражнения са добри за астма?

Хората с астма могат да открият, че бавно изграждането на нивото на упражненията им намалява риска от астма избухване по време на упражнения. Видовете упражнения, които се фокусират върху насърчаването на капацитета на белите дробове и регулирането на дишането, могат да бъдат особено полезни.

Упражненията и дейности, които предлагат на човек кратки периоди на активност с почивка между тях, могат да работят добре. Упражнението по този начин позволява на човек да бъде активен и да подобри издръжливостта и силата си, без да поставя прекалено голямо напрежение на белите дробове.

Следните видове упражнения могат да бъдат особено подходящи за хора с астма:

Йога

Йога помага на човек да се съсредоточи върху дишането си. Контролираното ритмично дишане по време на упражнения може да помогне за увеличаване на белодробния капацитет на човек, докато изграждате мускулна сила за цялостна фитнес.

йога и ритмично дишане също могат да помогнат за намаляване на нивата на стрес на човек. Стресът е спусък за астма при много хора, така че намаляването на стреса би могло да помогне за намаляване на астмата. с астма. Плуването също може да помогне при контрола на дъха. Това може да бъде нежна дейност и хората могат да работят за извършване на по -интензивни сесии, тъй като техният фитнес и капацитет на белите дробове се подобряват.

Някои хора могат да открият, че плуването в басейн задейства симптомите на астмата си поради хлора, който е Във водата.

Други форми на упражнения

Много други видове упражнения също могат да помогнат за подобряване на функцията на белите дробове, без да ги превишават. Те включват:

Упражнение от светлина към умерено също работи добре, особено когато включва стабилно движение, което подобрява нивата на издръжливост и избягва свръхпредването на белите дробове. Примерите включват:

 • Колора
 • ходене
 • Туризъм
 • Използване на елиптична машина
 • Поемане Стълби вместо асансьора

Други по -напрегнати упражнения и дейности не са непременно лоши за астмата, но е най -добре всеки индивид да говори с лекар, преди да вземе решение за най -доброто упражнение за тях. Лекарят може да посъветва рисковете от специфични спортове, като бягане, баскетбол или футбол и как да управлява симптомите по време на тези дейности.

съвети за упражнения с астма

хора, които, които, които хора, които хора, които хора, които хора, които хора, които хора, които хора, които хора, които, които са са нови за упражненията, трябва да избягват дейности с висока интензивност, поне докато не изградят издръжливост. Бягането, джогингът или футболът могат да бъдат твърде много за човек с астма, ако не са свикнали да спортуват.

Най -добре е да избягвате да упражнявате в студена, суха среда. Видовете упражнения, които включват студено време, като хокей на лед, ски и други зимни спортове, са по-склонни да причинят астматични разпаления.

Също така е от решаващо значение да се обърне внимание на тялото по време на упражнения. Ако определена форма на упражнения причинява пламък, човек трябва да спре да прави дейността, докато симптомите им не бъдат контролирани.

Според Американската асоциация на белите дробове, човек може да управлява своята астма, като вземе следващите шест шест Стъпки:

 • Възползвайки се от ресурси и задаване на подходящи въпроси, когато посещавате лекар
 • Работа с техния доставчик на здравни грижи, за да създаде план за управление на астма, който очертава как да управлява симптомите
 • Проследяване на времената, когато изпитват симптоми, за да определят своите тригери
 • Поемане на контрол и разбиране на предписаните им лекарства
 • Намаляване на експозицията на известни задействания
 • Ученето asthma self-management techniques

What is exercise-induced asthma?

According to the Asthma and Allergy Foundation of America (AAFA), exercise-induced asthma is an older Начин за описване на индуцирана от упражнения бронхоконстрикция (EIB). Терминът „индуцирана от упражнения астма“ създава на хората неправилно впечатление, че упражненията причиняват астма.

AAFA продължава да казва, че близо 90 процента от всички хора с астма ще изпитат симптоми на EIB, докато те спортуват.

Симптомите на EIB са подобни на тези на астмата и включват:

 • хрипове
 • Кашлица
 • задух
 • Стегнатост в гърдите

Най -често срещаният симптом е кашлицата. Много хора могат да открият, че кашлицата е единственият симптом, който изпитват.

симптомите на EIB обикновено се появяват след няколко минути упражнения и те са склонни да се влошат 5–10 минути, след като човек спре да упражнява. След това те обикновено отшумяват след около 30 минути.

Основната причина за EIB е дишането на хладен, сух въздух. Упражнението има тенденция да изостря това, защото човек, който се упражнява, обикновено ще диша през устата си. Дишането през носа обикновено намалява прохладата и сухотата на въздуха.

Други потенциални задействания на EIB включват:

 • Високият брой на прашеца във въздуха
 • Други дразнители, като дим
 • Повишени нива на замърсяване на въздуха
 • Скорошна атака на астма или инфекция с горната дихателна дихателна дихателни пътища

Как да се избегне астма Атаки при упражняване

Най -доброто действие, което човек може да предприеме, за да предотврати атака на астма, когато упражнява, е да използва лекарства за астма на рецепта, както насочва лекарят.

Всеки, който все още изпитва тежки симптоми на Астмата при използване на лекарства може да говори с лекаря си, за да коригира вида или дозировката на лекарствата им, за да помогне за получаване на симптомите под контрол.

също е важно да се обърне внимание на околната среда преди да упражнявате. Например, ако броят на цветен прашец е висок или въздухът е хладен и сух, вероятно е по-добре да се упражняват на закрито, за да се намали рискът от астматични пламъци.

Други стъпки, за да се избегнат атаки на астма по време на упражнения Включете:

 • Носенето на шал над лицето при по -хладно време, за да предпазите студения въздух от белите дробове
 • Затопляне преди упражняване и охлаждане след това

Жизненоважно е да се избягва да натискате твърде силно по време на упражнения. Човек, който тъкмо започва да става активен, може да иска да ходи, вместо да тича, за да избегне напрежението на белите дробове. Постепенно повишавайки нивата на фитнес, човек може да помогне за намаляване на вероятността от упражняване да предизвика атака на астма.

И накрая, човек винаги трябва да носи спасителния си инхалатор със себе си. Ако симптомите се появяват по време на тренировка, е от съществено значение да спрете и да използвате инхалатора, за да се предотврати прогресирането на симптомите.

Кога да потърсите медицинска помощ

Всеки, който подозира, че има астма или EIB, трябва да трябва Говорете с техния лекар. Лекарят може да помогне за разработването на план за това как да лекува пламъци и да избягва астма задействания.

Човек също трябва да потърси медицинска помощ, ако има:

 • хрипове, което не отшумява ; Промените в цветовете в ноктите им
 • Трудно говорене или улавяне на дъха си

перспектива

Хората с астма могат да се възползват от редовното упражнение. Лекарят може да предложи съвети как да останете в безопасност и да намалите тревожността за пламъци от астма, когато започнете да правите повече упражнения.

Особено подходящи видове упражнения включват тези, които се фокусират върху редовното дишане и увеличаването на капацитета на белите дробове, такива, като такива Като йога и плуване.

Хората с астма, които спортуват редовно, често ще забележат подобрение на своите симптоми и те ще изпитат всички обичайни ползи от упражненията.

Прочетете тази статия в Испански.

 • Затлъстяване/загуба на тегло/фитнес
 • Рехабилитация/физикална терапия

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от Peer- Прегледани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents