Les amis de la vie

Ce să știi despre angioplastie

angioplastia este o procedură medicală care deschide o arteră blocată sau îngustată în jurul inimii. Este un tratament standard pentru arterele îngustate sau blocate în această zonă a corpului.

medicii se referă, de asemenea, la angioplastie ca intervenție coronariană percutanată sau PCI. un tub într -o arteră în inghinal sau la încheietura mâinii. Apoi se îndreaptă tubul spre artera afectată din jurul inimii. În cele din urmă, introduc un balon sau un stent (metal tub) pentru a deschide artera.

medicii efectuează peste 1,2 milioane de angioplastii pe an în Statele Unite, potrivit Colegiului American de Cardiologie.

Aici, oferim o imagine de ansamblu asupra angioplastiei sau PCI, inclusiv utilizările, tipurile, riscurile, procedura și recuperarea.

Ce este angioplastia?

în termenul angioplastie, „Angio” înseamnă vas de sânge, iar „Plasty” se deschide.

În PCI, „P” înseamnă percutan sau „prin piele”, în timp ce coronarul se referă la locația vaselor de sânge din jurul inimii .

Angioplastia este un tratament convențional pentru boli coronariene (CHD) și atacuri de cord (sindrom coronarian acut).

În aceste afecțiuni, există o acumulare de placă sau ateroscleroză, pe pereții arterelor. Pe măsură ce placa se acumulează, arterele se îngustează și pot deveni blocate.

într -un atac de cord, placa se poate rupe, vărsând colesterolul într -o arteră, ceea ce poate duce la un cheag care oprește fluxul de sânge.

În timpul unei angioplastii standard, medicul face o incizie în inghinal sau la încheietura mâinii și introduce un tub, sau un cateter, într -o arteră.

În continuare, se aruncă cateterul în sus și în vasul de sânge afectat din jur Inima.

De obicei, cateterul conține un balon gonflabil care deplasează placa sau cheagul, deschizând efectiv artera.

medicii folosesc raze X live și un colorant de contrast pentru a ghida Cateterul și evaluează arterele de care au nevoie să trateze.

În comparație cu chirurgia cardiacă, angioplastia este minim invazivă, deoarece nu implică deschiderea pieptului.

Medicii pot recomanda angioplastia la :

 • Tratați un test de stres anormal
 • Creșterea fluxului de sânge la inimă
 • Reduceți durerea toracică sau angina
 • Îmbunătățiți -vă aport de sânge către Mușchiul cardiac în timpul sau după un atac de cord
 • Susțineți mai multă activitate pentru persoanele cu dureri toracice

tipuri

Există două tipuri principale de angioplastie:

 • Angioplastie cu balon, care implică utilizarea presiunii unui balon de umflare pentru a curăța placa care blochează o arteră. Acest lucru este rar făcut singur, cu excepția cazurilor în care medicii nu sunt în măsură să plaseze un stent în poziția necesară.
 • plasarea stentului în arteră, care implică un tub sau stent, realizat din plasă de sârmă. Stenturile ajută la prevenirea unei îngustări artere din nou după angioplastie.

stenturi pot fi făcute din metal gol sau au o acoperire de medicamente. Când includ medicamente, acestea sunt numite stenturi de eluare a drogurilor (DES) și sunt mai puțin susceptibile să se conecteze din nou.

DES sunt acum utilizate aproape exclusiv cu foarte puțină utilizare a stenturilor metalice goale.

Cercetarea din 2018 estimează că medicii din SUA implantează peste 1,8 milioane de stenturi în fiecare an.

Cum să pregătești

angioplastia este o procedură minim invazivă, dar este încă o intervenție chirurgicală și Oamenii trebuie să urmeze cu atenție instrucțiunile medicului lor în prealabil.

oamenii trebuie să -și informeze medicul despre orice medicamente și suplimente pe care le iau. În unele cazuri, este posibil să fie nevoiți să înceteze să mai ia aceste medicamente, în special diluarea sângelui, înainte de procedură.

De asemenea, este posibil ca o persoană să fie nevoie să evite mâncarea sau băuturile timp de câteva ore înainte de procedura de angioplastie, deoarece medicii vor avea nevoie Pentru a le seda.

testele renale pot fi necesare în prealabil, deoarece colorantul de contrast pe care îl folosește chirurgii poate afecta funcția renală.

procedură

înainte de a începe Angioplastie, un profesionist din domeniul sănătății va curăța și amorți zona în care cateterul intră în corp, de obicei inghinala, dar uneori încheietura mâinii.

În continuare, un medic introduce cateterul în arteră și o direcționează spre artera coronariană , urmărind progresul său pe un feed cu raze X.

Odată ce cateterul este în poziție, medicul injectează un colorant de contrast prin arteră, care ajută la identificarea blocajelor din jurul inimii. Odată ce localizează blocajele, medicul introduce un al doilea cateter și un fir de ghidare, de obicei cu un balon la vârf.

Când al doilea cateter este în poziție, medicul umflă balonul, ceea ce împinge acumularea plăcii departe și deschide artera. Chirurgul poate introduce un stent pentru a menține artera propusă deschisă.

În conformitate cu American Heart Association, angioplastia poate dura oriunde de la 30 de minute la câteva ore. Persoana poate avea nevoie să stea peste noapte în spital.

riscuri

În general, angioplastia este o procedură sigură fără complicații.

O estimare spune că rata de Complicațiile sunt de 5 la fiecare 100 de persoane, cu mai puține instituții mari care sunt specializate în angioplastie.

Deși complicațiile din angioplastie sunt rare, ele pot include:

 • Sângerare prelungită de la Locul de inserare a cateterului în inghinal sau încheietura mâinii
 • Deteriorarea vaselor de sânge, a rinichilor sau a arterelor
 • O reacție alergică la colorant
 • Durere toracică
 • aritmie sau ritm cardiac anormal
 • Un blocaj care necesită un bypass de urgență
 • Clot de sânge
 • atac de cord https://produsrecenzie.top/
 • O lacrimă sau deteriorarea arterei sau a vasului de sânge major
 • Death

Persoanele în vârstă au un risc mai mare de complicații din cauza angioplastiei, la fel ca și cei cu următoarele condiții:

 • boli de inimă
 • Mai multe artere blocate
 • Boala renală cronică

Există ALS o șansa ca artera să fie blocată din nou cu placa printr -un proces numit restenoză, deplasare a plăcii sau tromboză stent, care este un cheag în stent.

recuperare

Când angioplastia este completă , cardiologul elimină cateterele și bandajele. Durerea, vânătăile și, eventual, sângerarea sunt comune în jurul zonei în care cateterele au intrat în corp.

De obicei, o persoană se va recupera în spital câteva ore sau peste noapte înainte de a pleca acasă. Aceștia nu trebuie să conducă, deoarece pot avea în continuare medicamente sedative în sistemul lor. De asemenea, vor avea restricții privind ridicarea timp de aproximativ o săptămână după aceea.

Oamenii se pot întoarce adesea la muncă într -o săptămână, dar medicul lor va sfătui despre cât de active pot fi și când.

Vizita de urmărire după angioplastie este un aspect cheie al tratamentului. Medicul va examina recuperarea individului, va ajusta medicamentele așa cum au nevoie și va dezvolta un plan de tratament continuu pentru sănătatea lor cardiovasculară.

Rezumatul

angioplastia este o procedură standard, minim invazivă, potrivit căreia medicii Utilizați pentru a debloca arterele înfundate și pentru a îmbunătăți fluxul de sânge în inimă. Medicii recomandă frecvent angioplastia pentru a trata problemele cardiace acute. În general, este o procedură sigură, deși arterele pot deveni blocate din nou și există un risc mic de complicații semnificative în unele cazuri.

 • boli de inimă
 • cardiovasculare/cardiologie
 • Dispozitive medicale/diagnosticare

Știri medicale astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .